Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna « Staromieście Rzeszów »
Forum Mieszkańców Osiedla Staromieś›cie w Rzeszowie
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Internet i telewizja
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna -> Staromieście Ogrody - Nasze Osiedle
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gugus



Dołączył: 18 Sie 2015
Posty: 16

PostWysłany: Nie Maj 15, 2016 8:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzeba zainteresować nareszcie osiedlem UPC albo innego dostawcę, to wpłynie na jakość usług i ceny.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 20 Paź 2019
Posty: 123

PostWysłany: Nie Paź 20, 2019 12:43 am    Temat postu: Może Cię zaciekawi... Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
inanely



Dołączył: 02 Lis 2014
Posty: 3

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2016 12:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Chce sobie przepiac router do innego pokoju z ktorego korzystam najczesciej a mam bardzo slaby zasieg.
W spoldzielni gdy zwiekszalam predkosc i pytalam o przepieci kazali mi zadzwonic do konserwatora i nowili ze jest to usluga bezplatna przepiecie na switchu czy jak to sie zwie fachowo.
Moje pytanie - (bo pan konserwator mowi ze to kosztuje 50zl.) czy jestem w stanie zrobic to sama ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2016 2:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W jakim bloku mieszkasz, że tam są takie ciekawostki? Gdzie masz teraz router?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pawel
Moderator


Dołączył: 19 Sie 2013
Posty: 320
Skąd: Gromskiego 2

PostWysłany: Wto Wrz 27, 2016 9:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o przepięcie na switchu zarządzanym po stronie dostawcy to nie, nie jesteś w stanie zrobić tego sama.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Pią Wrz 30, 2016 3:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja w kazdym pokoju mam wyjscie na internet ale dziala tylko w 1, jak chce w innym to musze w metalowej skrzynce w przedpokoju przepinac. Mozna tez ewentualnie dodac drugi ruter w tej skrzynce. Sama jestes w stanie sobie to zrobic.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sqb1978



Dołączył: 28 Sie 2013
Posty: 140
Skąd: Rzeszów, Gromskiego 3

PostWysłany: Pią Wrz 30, 2016 6:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

można też do routera podpiąc kable, które doprowadzają internet do gniazdek we wszystkich pomieszczeniach
_________________
pozdr.
Bartek
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Pią Wrz 30, 2016 8:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można.. ale nie wiemy który to blok, może tam jest to jakoś inaczej zorganizowane? Ja również nie widzę problemu i potrzeby płacenia 50 zł komukolwiek.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
inanely



Dołączył: 02 Lis 2014
Posty: 3

PostWysłany: Sob Paź 08, 2016 3:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W 2.
Teraz mam router w drugim pokoju w ktorym nie korzystam z internetu i chce przepiac do mojego pokoju w ktorym mam bardzo kiepski internet.
Ale ja wlasnie nie mam tej skrzynki na mieszkaniu Smile
Chyba ta skrzynka jest na klatce schodowej na samym dole
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ole



Dołączył: 30 Sie 2015
Posty: 1

PostWysłany: Nie Paź 09, 2016 4:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W styczniu będzie już Orange ze swoim światłowodem na tych bloków.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
buczos



Dołączył: 13 Lut 2015
Posty: 10
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Pon Paź 10, 2016 9:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ole masz na myśli nowy blok? czy całe osiedle?
Informacja potwierdzona?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Sro Paź 12, 2016 7:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skąd masz takie informacje ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
melo



Dołączył: 03 Mar 2015
Posty: 9
Skąd: Gromskiego 10

PostWysłany: Wto Paź 25, 2016 8:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozmawiałem przed chwilą z Obsługą Klienta Orange i pani potwierdziła mi informację, że planowane zakończenie inwestycji jest na koniec stycznia 2017r. Niestety nie ma informacji które bloki będą podłączone do światłowodu.

Ostatnio zmieniony przez melo dnia Sro Paź 26, 2016 8:06 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Wto Paź 25, 2016 10:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawe co z tego wyjdzie i jaka oferte beda mieli Smile Im wieksza konkurencja tym taniej - lepiej dla nas mieszkancow
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Wto Paź 25, 2016 11:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W artykule nie wspominają o naszym osiedlu, ale może tylko została wymieniona część miejsc gdzie oferta będzie dostępna. Możliwe jest też że tutaj taka możliwość pojawi się w późniejszym czasie.

Cytat:
Do końca roku ze światłowodu będą mogli korzystać mieszkańcy: Nowego Miasta, ul. Cegielnianej, os. Kmity, Krakowskiej Południe, Dąbrowskiego i Piastów.

Cały tekst: http://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34975,20882227,orange-inwestuje-w-rzeszowie-nawet-20-mln-zl-w-swiatlowodowy.html


Inny artykuł, który również wspomina tylko w wymienionych osiedlach...
http://rzeszow-news.pl/szybki-internet-w-rzeszowie-od-orange-porozumienie-podpisane-foto/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sqb1978



Dołączył: 28 Sie 2013
Posty: 140
Skąd: Rzeszów, Gromskiego 3

PostWysłany: Czw Paź 27, 2016 9:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Orange to znowu nie jest żaden szał. Miałem swego czasu w firmie i w domu internet od nich. Gdy będzie jakaś awaria to jest problem, bo obsługa klienta leży i kwiczy. W porównaniu z Orange oferta i jakość tego co oferuje spółdzielnia jest dużo lepsza. No i cena też.
_________________
pozdr.
Bartek
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Pią Paź 28, 2016 7:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wystarczy sam fakt ze pomalu konkurencja zaczyna wchodzic . Najpierw orange pozniej inna firma. Na osiedlu hiszpanskich ogrodow jest kilku dostawcow
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sqb1978



Dołączył: 28 Sie 2013
Posty: 140
Skąd: Rzeszów, Gromskiego 3

PostWysłany: Sob Paź 29, 2016 2:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A przeciw konkurencji nie mam nic, byle była konkurencyjna Wink
_________________
pozdr.
Bartek
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gugus



Dołączył: 18 Sie 2015
Posty: 16

PostWysłany: Pią Lis 11, 2016 9:05 pm    Temat postu: słabo działajacy Internet od miesiaca Odpowiedz z cytatem

Witam,

czy Wam też Internet słabo działa i czesto sa lagi oraz przerwy w łączności ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gugus



Dołączył: 18 Sie 2015
Posty: 16

PostWysłany: Pią Lis 11, 2016 9:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ole napisał:
W styczniu będzie już Orange ze swoim światłowodem na tych bloków.

Światłowody już sa dawno w każdym bloku, a bloki 10,12 oraz najnowsze 5 itd. maja pełne instalacje światłowodowe GPON, ORANGE tu już nie wejdzie bo nie ma po co inwestować w coś co już jest i nie będzie to dla nich żadną przewaga rynkową.

Na tym co jest na naszym osiedlu ZODIAK spokojnie może oferować 100Mb tylko pytanie o transfer do osiedla bo guzik nam z szybkich łączy jesli transfer do osiedla jest np 1Gb
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Sob Lis 12, 2016 11:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gugus napisał:
Światłowody już sa dawno w każdym bloku


Nie w każdym, dopiero właśnie od 10 i 12 pojawił się. Jeśli jednak coś zmieniło się w ostatnim czasie (a nie sądzę) i mylę się to proszę poprawcie mnie..

A co do Twojego wcześniejszego pytania.. to nie zauważyłem osobiście problemów z internetem. Może to wina routera (jeśli używasz)? Ja tak czasem miałem zanim nie przeniosłem go w inne miejsce.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Nie Lis 13, 2016 11:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gugus napisał:
Ole napisał:
W styczniu będzie już Orange ze swoim światłowodem na tych bloków.

Światłowody już sa dawno w każdym bloku, a bloki 10,12 oraz najnowsze 5 itd. maja pełne instalacje światłowodowe GPON, ORANGE tu już nie wejdzie bo nie ma po co inwestować w coś co już jest i nie będzie to dla nich żadną przewaga rynkową.

Na tym co jest na naszym osiedlu ZODIAK spokojnie może oferować 100Mb tylko pytanie o transfer do osiedla bo guzik nam z szybkich łączy jesli transfer do osiedla jest np 1Gb


Konkurencyjna moze byc takze cena dostarczanego internetu a nie tylko jakosc Smile Mi osobiscie duzo nie potrzeba , przeglądarka + smart w tv . A tak to nic nie sciagam nawet . Takze 30 Mb ktore mam to i tak za duzo Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Nie Lis 13, 2016 11:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie rowniez wszystko chodzi szybko i stabinie , nic sie nie zacina.
NA chwile obecna takj to wyglada:
Niby 30 Mb , nic nie sciagam mam tylko gg odpalone i outlocka na komputerze
http://www.speedtest.net/my-result/5794549431
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mieszkaniec



Dołączył: 14 Sie 2013
Posty: 19

PostWysłany: Nie Lis 20, 2016 12:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też mam pakiet 30mb, koszt 35 zl uważam za dobry na tle konkurencji, nawet jak się pojawi Parametry też są zgodne z umową.
http://www.speedtest.net/my-result/a/2397909375
Test robiony w losowych dniach potwierdza wyniki.
W trakcie testu dzialaly 4 inne urządzenia w sieci

Nie mam swiatlowodu, dodam ze dobry router jest wazny zwłaszcza przy korzystaniu z wielu urządzeń.
[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MG



Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 38
Skąd: Grom

PostWysłany: Nie Lis 20, 2016 10:14 pm    Temat postu: Re: słabo działajacy Internet od miesiaca Odpowiedz z cytatem

Gugus napisał:
czy Wam też Internet słabo działa i czesto sa lagi oraz przerwy w łączności ?

Mimo, że testy pokazują wykupiony transfer to czasami występują freezy i opóźnienia Confused a do tego zawsze ok północy zrywa połączenie na minutę/dwie Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 20 Paź 2019
Posty: 123

PostWysłany: Nie Paź 20, 2019 12:43 am    Temat postu: Może Cię zaciekawi... Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
WojMa



Dołączył: 24 Lis 2016
Posty: 5

PostWysłany: Pon Gru 12, 2016 12:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie internet działa bardzo słabo.
Często zrywa połączenie albo na komórce lub na laptopie. Muszę ciągle resetować router.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna -> Staromieście Ogrody - Nasze Osiedle Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 7 z 10
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum






Załóż forum phpbb2 lub phpbb3 za darmo na Forumoteka.pl





Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group